SASTAV

Prirodni oralni proizvod za psorijazu temeljen na klinički dokazanoj učinkovitosti; ublažava simptome psorijaze i drugih kroničnih i proliferativnih kožnih oboljenja.

beta glucan

MANGOSTIN

Mangostin je tropsko voće čiji se plod, voćni sok, kora i grane koriste kao lijek kod proljeva, infekcija mokraćnog sustava, gonoreje, gljivičnih vaginalnih infekcija, tuberkuloze, psorijaze, menstrualnih poremećaja, raka, osteoartritisa i crijevnih infekcija. Koristi se i za stimulaciju imnološkog sustava te poboljšanje mentalnog zdravlja. Mangostin se stoljećima uzgaja i koristi u Tajlandu kao učinkovit tradicionalni lijek već stoljećima. Godine 1978., studije tajlandskih znanstvenika pokazale su da kora mangostina kora pomaže u jačanju imunološkog sustava ljudskog tijela i pomaže mu da se bori protiv virusnih i drugih akutnih infekcija. Nakon 35 godina istraživanja na Mangosteen Research and Development Center / Thailand, profesor Pichaet Wiriyachitra otkrio je da korisni učinci mangostina proizlaze iz tvari, aktivnih ksantona, poznatih kao GM-1. GM-1 koji dokazano uravnotežuju imunološki sustav ljudskog tijela, čineći ga jačim protiv bolova, groznica, upala, proljeva, infekcija, čireva i raka. GM-1 je supstanca učinkovita i u ubijanju bakterija koje su otporne na antibiotike i tri puta više učinkovita u suzbijanju upale nego aspirin. Osim toga, ima bolje antioksidacijske kvalitete od vitamina E i što je najvažnije, učinkovito ubija i stanice raka u laboratorijskim istraživanjima.
Ksantoni su visoko kvalitetni bioaktivni antioksidansi. Ubrajaju se među najjače antioksidanse u biljnom svijetu. U prirodi je poznato oko 200 ksantona, a više od 40 ih je pronađeno u mangostinu. Imaju jaka protuupalna svojstva što uvelike smanjuje, pa čak i eliminira uzročne faktore ekcema i psorijaze.

GOTU KOLA

Centella asiatica, višegodišnja biljka također poznat kao gotu kola, stvara zeleno lišće u obliku ventilatora, koje se bere i koristi za ljekovite svrhe. Porijeklom iz Kine, Japana, Indije i Indonezije, biljka ima dugu povijest upotrebe u tim područjima. Biljka je zbog svojih zdravstvenih beneficija pobudila veliki interes i liječnika u SAD-u i Europi.

beta glucan

SEZAM

Sesamin, fitoestrogen ili biljni estrogen je lignan koji se može naći u jezgri sjemenke sezama. Sjemenke sezama su izvor za dobivanje sezamovog ulja i lignana. Drugi lignan, osim sezamina, koji se može dobiti iz sjemenki sezama je sezamolin. Sezamin se koristi stoljećima, ali je nedavno postao vrlo popularan

GUAVA

Zdravstvene koristi od guave uključuju liječenje proljeva, dizenterije, zatvora, kašlja, zimice, visokog krvnog tlaka i skorbuta, a doprinosi i gubitku tjelesne težine i njezi kože. Ono što čini guavu posebnim jest da plod ne zahtijeva pretjeranu uporabu kemijskih pesticida, kao u slučaju grožđa, jabuka i ostalog takozvanog "egzotičnog" voća. Guava je jedno od najmanje kemijski tretiranog i poprskanog voća.

beta glucan
beta glucan

PROTEINI SOJE

Izolirani proteini soje dobijaju se iz odljuštenih i odmašćenih zrna soje. Odmašćena i oljuštena zrna soje koriste se za proizvodnju tri vrste komercijalnih proizvoda: sojinog brašna, proteinskog koncentrata i proteinskog izolata. Proteinski izolati soje koriste se od 1959.g. kao dodatak za poboljšanje funkcionalnih svojstava hrane. U zadnje vrijeme raste popularnost sojinih proteina i koriste se u sklopu zdrave prehrane, a mnoge zemlje dopuštaju i navođenje zdravstvenih tvrdnji za hranu bogatu proteinima soje.

FOLNA KISELINA

Psorijaza je kronična bolest praćena manjkom folne kiseline , jer je zbog ubrzane izmjene stanica kože povećana potreba za tim vitaminom. Uz to, terapija psorijaze i psorijatičnog artritisa često uključuje metotreksat koji je antagonist folne kiseline. Uz to, folna kiselina smanjuje i razinu aminokiseline homocisteina u krvi, što posljedično smanjuje mogućnost razvoja kardiovaskularnih bolesti( moždani udar, infarkt i ateroskleroza). Zbog toga se kod pacijenata sa psorijazom treba provjeravati razina folne kiseline u krvnoj plazmi i ovisno o rezultatu, dati vitamine B skupine a time i folne kiseline.
Cink i vitamin A imaju ulogu u prevenciji i kontroli psorijaze, a i snažni su antioksidanti. Kod mnogih ljudi oboljelih od psorijaze uočen je manjak cinka.